Internet - Getil.gr

Το Διαδίκτυο  είναι παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθιερωμένη ομάδα πρωτοκόλλων, η οποία συχνά αποκαλείται "TCP/IP"  για να εξυπηρετεί εκατομμύρια χρηστών καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο.  

Οι διασυνδεδεμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ανά τον κόσμο, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα κοινό δίκτυο επικοινωνίας, ανταλλάσσουν μηνύματα (πακέτα) με τη χρήση διαφόρων πρωτοκόλλων (τυποποιημένοι κανόνες επικοινωνίας), τα οποία υλοποιούνται σε επίπεδο υλικού και λογισμικού.

Να δείτε που από αύριο, το σερφάρισμα... θα γίνεται ευκολότερα με το getil.gr!

Top 10 κατάλογος του διαδικτύου - Μέρος 1

Παγκόσμιος Ιστός

Data Is Supplanting Web Pages

Ο Παγκόσμιος Ιστός είναι όλο και λιγότερο ένα "μέρος" από τα "sites" όπου οι "σέρφερ" βρίσκουν και εξερευνούν, βέβαια, είναι όλο και περισσότερη η συλλογή των δεδομένων που μπορούν να βρούν όποτε θέλουν, σε οποιαδήποτε μορφή. Σκεφτείτε τα RSS. Επιθυμείτε να δείτε τις τελευταίες ειδήσεις, αλλά συνδεδεμένοι με τις τοποθεσίες όπου τα γεγονότα έλαβαν χώρα και επάνω σε έναν χάρτη; Κανένα πρόβλημα. Σε αυτό το νέο περιβάλλον, οι προορισμοί Web καταστούν υπηρεσίες Web, εάν σκέφτεστε ειδήσεις, ψυχαγωγία, ταξίδια, ψώνια, την πολιτική, ή χειροποιητες μπομπονιερες κ.τ.λ.

Φιλτράρισμα των Δεδομένων

Με την εμφάνιση του Web ως υπηρεσία δεδομένων, αποτελεσματικό φιλτράρισμα καθίσταται υψίστης σημασίας. Οι RSS αναγνώστες, λυγίζουν ήδη υπό την πίεση των πάρα πολλων πληροφοριών. Τρεις κύριοι τρόποι φιλτραρίσματος θα κυριαρχήσουν: 1. συστάσεις που προσδιορίζουν κοινότητα προτιμήσεις με την άθροιση των δραστηριοτήτων από ένα μεγάλο σώμα συνεισφερόντων (Google PageRank, Digg, Last.fm)? 2. Τα έξυπνα εργαλεία που εκτιμούν τις προτιμήσεις από την παρελθούσα συμπεριφορά των ατόμων (Netflix, το Amazon, GoogleWiki)? 3. Επιλεγμένες γνώμες εμπειρογνωμόνων που θέτουν οι συστάσεις μονομερώς από μια μικρή ομάδα από έγκυρες πηγές (παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης).

Data Portability

Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το MySpace θα συνεχίσει να αυξάνεται, αλλά έκλεισε τους κοινωνικούς προορισμούς θα δώσουν τη θέση τους σε κατανεμημένες εφαρμογές κοινωνικά διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή, και οπουδήποτε. Το λεγόμενο κοινωνικό γράφημα, σχεδιάστηκε ως ένας χάρτη του καθενός και τις σχέσεις του με όλους τους άλλους, θα αρχίσει να ορίζεται και τελικά να γίνεται διάχυτη, για μια ίδρυση γνησιότητας και επίμονης ταυτότητας στον Παγκόσμιο Ιστό. Προς το παρόν, οι μεγάλες εταιρείες είναι το Facebook Connect και το Google Friend Connect, με το Facebook στο κάθισμα του οδηγού. Το κοινωνικό γράφημα θα βελτιώσει την εμπιστοσύνη και τοποθέτηση μεγαλύτερης κοινωνικής ευθύνης σε απευθείας σύνδεση αλληλεπιδράσεων και δραστηριοτήτων. Θα επιτρέψει επίσης και διεύρυνση των κοινωνικών φιλτράρισμα δεδομένων, βελτίωση και διύλιση μηχανών σύστασης από ομοτίμους. Τα Plug-ins είναι ήδη διαθέσιμα στο να επιτρέπουν στους φίλους να μοιράζονται τις συστάσεις και σχόλια σε πραγματικό χρόνο, όπως η Glue, στην οποία δείχνουν τις προτάσεις των φίλων σας κατά την περιήγηση των προϊόντων για την Amazon.

Μικρο-ιστολόγια

Οι συστάσεις Peer που οδηγείται από νέα εργαλεία για την αυτο-έκφραση που παρέχουν απλούς τρόπους για τα άτομα να σχολιάσει οτιδήποτε που πιάνει τη φαντασία τους και να τη μοιραστούν με τον κόσμο. Twitter (microblogging), del.icio.us (κοινή χρήση δεσμών), και FriendFeed (προσωπική συσσωμάτωση των ζωοτροφών), έχουν δημιουργήσει μια μαζική επέκταση της δραστηριότητας των χρηστών και την κοινοποίηση, που αποτελεί τη βάση για τη δημιουργία βαθμολογίες κάτω προς τα πάνω και τις συγκρίσεις.

Ψηφιακοί βοηθοί

Ο νέος τρόπος αλληλεπίδρασης Web συνεπάγεται όχι μόνο την εύρεση πληροφοριών αλλά και στο να βρίσκει αυτές τις πληροφορίες. Νέες υπηρεσίες θα προκύψουν που λαμβάνουν εξατομικευμένα φίλτρα για να αυτοματοποιήσουν τις συναλλαγές, όπως αγορές εισιτηρίων. Για παράδειγμα, μια υπηρεσία ψυχαγωγίας θα μπορούσε να σαρώσει την αναζήτηση στο Web για τοπικές εκδηλώσεις, όπως η εμφάνιση της αγαπημένης τους μπάντας, και αυτόματα να κλείσετε εισιτήρια πριν από την sold out. Ή θα μπορούσε να ψάξουν για ειδικές προσφορές σε πτήσεις, να στείλετε μια ειδοποίηση σε μια συγκεκριμένη τιμή ενεργοποίησης (για παράδειγμα $ 500), και στη συνέχεια να αγοράσουν τα εισιτήρια.

Top 10 κατάλογος του διαδικτύου - Μέρος 2

ιντερνετ

Mobile Web

Όπως οι ιστοσελίδες εξελίσσονται σε υπηρεσίες Web, θα γίνουν κυρίαρχοι, στη διάθεση του τελικού χρήστη οποτεδήποτε, οπουδήποτε. Βελτιώσεις στις ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες και βελτιώσεις σε συσκευές όπως το RFID και την πανταχού παρούσα GPS θα προσφέρει μια πραγματική εμπειρία κινητού Ιστού και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών με βάση τη τοποθεσία. Οι Κινητοί υπολογιστικοί πόροι θα συνεχίσουν να αυξάνονται, μετατρέποντας τις κινητές συσκευές σε υπολογιστές. Η ζήτηση για εξειδικευμένες εφαρμογές από το κατάστημα εφαρμογών για το iPhone της Apple θα εκραγεί. Όπως π.χ. ηλεκτρονικά καταστήματα με χειροποιητες λαμπαδες κ.λ.π

Online Video 

Εταιρείες μέσων ενημέρωσης θα συνεχίσουν να πειραματίζονται με απρόσκοπτη διανομή βίντεο στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των HD (Hulu), κινήσεις που θα διαλύσουν τελικά τη διάκριση μεταξύ της τηλεόρασης και του Web και να εξαπολύσει νέες ρυθμιστικές μάχες επί υποκείμενης υποδομής του Διαδικτύου. Όπως δεδομένων και φωνής, βίντεο πρόκειται να γίνει άλλη μια εφαρμογή για το δίκτυο. Αυτό θα θέσει νέα στελέχη δεδομένων στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και να αυξήσει τις συγκρούσεις των υπηρεσιών με τους καταναλωτές. Καθώς το κόστος και την αύξηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, βασικά ρυθμιστικά μάχες αργαλειό πάνω από την ουδετερότητα του δικτύου, οι πολιτικές της κυκλοφορίας διαμόρφωση ISP, το εύρος ζώνης καλύμματα, και peer-to-peer διανομής.

Aνταγωνισμό των ευρυζωνικών δικτύων

Οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν την ευρυζωνική υποδομή του. Ο τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να δημιουργήσει περισσότερο ανταγωνισμό. Οι πάροχοι ευρυζωνικών καλώδιο, όπως η Comcast τροχαίο έξω πρωτόκολλο υψηλότερης ταχύτητας γνωστό ως DOCSIS 3.0, και η Verizon τον οπτική ίνα έως το σπίτι μέσω της υπηρεσίας FIOS της, φέρνοντας 50Mbps κατοικημένη υπηρεσία σε αγορές που ήδη ξεπέρασαν έξω στην ταχύτητα 8 Mbps ή λιγότερο. Στο τέλος, όμως, το πραγματικό μέλλον του ευρυζωνικού ανταγωνισμού είναι ασύρματο και θα τροφοδοτούνται από πρόσφατα άνοιξε «λευκά διαστήματα» και τη συνέχιση των επενδύσεων στο WiMax.

IPv6

Το Web εξάντλησης των διευθύνσεων IP, και θα απαιτήσει μια νέα σύμβαση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Η μετάβαση θα δημιουργήσει μια νέα ευκαιρία για την ενίσχυση της ασφάλειας του Διαδικτύου, ενώ θυσιάζει την ευκολία στη χρήση και μερικές ευρέως χρησιμοποιούμενες λειτουργίες που θα δεν θα υποστηρίζονται πλέον, όταν το παλιό πρωτόκολλο IPv4 τελικά αποσύρθηκε. Αυτό έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει, και πολλές νέες συσκευές και εφαρμογές λογισμικού υποστηρίζουν το νέο πρωτόκολλο, γνωστό ως IPv6.

Cloud Computing

Λογισμικό κινείται από το σκληρό δίσκο και στο δίκτυο, μια τάση που θα επιταχύνει και για τις δύο καταναλωτών και των επιχειρήσεων αγορές. Εκατομμύρια καταναλωτές χρησιμοποιούν ήδη Web-based e-mail, όπως το Yahoo Mail και online αποθήκευση φωτογραφιών, όπως το Flickr και SmugMug, μεταξύ άλλων. Τώρα το Google και νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως το Zoho έχουν λάβει μια θέση με εφαρμογές γραφείου, όπως επεξεργασία κειμένου και λογιστικά φύλλα. Υποδομή για τη φιλοξενία και λειτουργία της επιχείρησής ποιότητας cloud computing είναι επίσης κερδίζει έδαφος χάρη σε υπηρεσίες όπως το Amazon S3 που φιλοξενείται υπηρεσία αποθήκευσης και EC2 περιβάλλον εφαρμογή Web, και ο αγώνας είναι για να παρέχει εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού για την παραγωγή των επιχειρήσεων ποιότητας cloud computing εφαρμογές.

Πως το διαδίκτυο επηρεάζει στον τρόπο σκέψης

Πως το διαδίκτυο επηρεάζει στον τρόπο σκέψης

O συγγραφέας Ρίτσαρντ ρωτά για την αντικατάσταση του σύνθετου εσωτερικού πυκνότητας με ένα νέο είδος αυτο-εξελίσσεται συνεχώς υπό την πίεση των υπερφόρτωση πληροφοριών και την τεχνολογία της «άμεσα διαθέσιμες». Είναι ένα νέο εαυτό;

Αναλυτής τεχνολογίας Νίκολας Καρ έγραψε το πιο αξιοσημείωτο από τα πολλά περιοδικό και κομμάτια εφημερίδας ζητώντας "". Έχει η χρήση του Web κατέστησε αδύνατο για εμάς να διαβάζουν μεγάλα κομμάτια της γραφής;

Κοινωνική γκουρού λογισμικού Shirky σημειώνει ότι οι άνθρωποι διαβάζουν περισσότερο από ποτέ, αλλά η απόδοση της ανάγνωσης δεν επέφερε την επιστροφή των πολιτιστικών εικόνων μας είχαν emptily υμνούν όλα αυτά τα χρόνια. "Τι είναι τόσο μεγάλος για τον πόλεμο και την ειρήνη, αναρωτιέται. Έχοντας χάσει την πραγματική κεντρική του πριν από λίγο καιρό, το λογοτεχνικό κόσμο είναι τώρα χάνει κανονιστικό αναμονή της σχετικά με τον πολιτισμό, καθώς και. Είναι το μέγεθος της ιστορικής στροφή μακριά από τη λογοτεχνική κουλτούρα επιτέλους να γίνει καθαρίσει;

Ο ιστορικός της επιστήμης George Dyson ρωτά «τι θα γινόταν αν το κόστος των μηχανημάτων που σκέφτονται είναι οι άνθρωποι που δεν κάνουν;" Αναρωτιέται "θα τελειώσει μέχρι τα βιβλία πίσω από όπου ξεκίνησαν, κλειδωμένα σε μοναστήρια και διαβάζονται από λίγους εκλεκτούς;».

Web 2.0 πρωτοπόρος Tim O'Reilly, συλλογίζεται αν οι ίδιοι οι ιδέες είναι το απόλυτο κοινωνικό λογισμικό. Μήπως εξελίσσονται μέσω των συζητήσεων που έχουμε με κάθε άλλο, τα αντικείμενα που δημιουργούμε, και τις ιστορίες που λέμε για να τους εξηγήσει;

Frank Schirrmacher, επιφυλλίδες Editor και συνεκδότης της Frankfurter Allgemeine Zeitung, έχει παρατηρήσει ότι προφανώς είμαστε τώρα σε μια κατάσταση όπου η σύγχρονη τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι συμπεριφέρονται, οι άνθρωποι μιλούν, οι άνθρωποι αντιδρούν, οι άνθρωποι σκέφτονται και οι άνθρωποι θυμούνται. Είμαστε στροφή σε ένα νέο είδος - informavores; - Ρωτάει.

W. Daniel Hillis πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα με την ερώτηση εάν το Διαδίκτυο θα, μακροπρόθεσμα, φθάνουν σε μια πολύ πιο πλούσια υποδομή, στο οποίο οι ιδέες μπορούν να εξελιχθούν εκτός του ανθρώπινου νου; Με άλλα λόγια, μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που το Διαδίκτυο σκέφτεται;

Βασικές αρετές ενός φιλικού eShop

Η απλή αλήθεια είναι πως μια καλή ιστοσελίδα είναι διαφορετική υπόθεση από ένα καλό eShop. Άλλες προτεραιότητες, άλλες ιδιαιτερότητες επιβάλλουν διαφορετική προσέγγιση σε κάθε περίπτωση, αλλά και έμφαση σε διαφορετικά βασικά στοιχεία. Μαζέψαμε λοιπόν 5 πράγματα που πρέπει να έχει ο καθένας που ετοιμάζει το ηλεκτρικό του κατάστημα, καταπιάνεται με κατασκευή ιστοσελίδων με σκοπό το εμπόριο.

Φιλικό προς το χρήστη σύστημα πλοήγησης

Εκ των πραγμάτων όσο πιο απλό, φιλικό και εργονομικό είναι το σύστημα πλοήγησης ενός eShop, τόσο πιο δύσκολο είναι μπερδευτεί ο επισκέπτης, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να βρει αυτό που θέλει και τόσο πιο πιθανό είναι να ολοκληρώσει αγορά.

Συμβατότητα με συσκευές

Είναι σημαντικό ένα eShop να «τρέχει» σε οποιαδήποτε συσκευή έχει πρόσβαση στο internet, έστω στο κατά το δυνατό περισσότερες. Είναι επίσης σημαντικό κάθε eShop να τα πηγαίνει καλά με φορητές συσκευές διότι, εκτός των λοιπών, η Google κατατάσσει ευνοϊκότερα ιστοσελίδες με τέτοιου είδους πρόβλεψη και υποστήριξη.

Ταχύτητα

Το eShop πρέπει να φορτώνει και να λειτουργεί όσο γίνεται πιο γρήγορα. Κανείς δεν θέλει να χάνει χρόνο όταν πληρώνει. Είναι χαρακτηριστικό πως ο μέσος επισκέπτης αποχωρεί από μια ιστοσελίδα αν δεν έχει φορτώσει περιεχόμενο μέσα σε τρία δευτερόλεπτα.

Μεγάλες, «πιασάρικες» εικόνες

Προκύπτει πια ότι οι επισκέπτες αντιδρούν θετικά σε περιεχόμενο με καλές, μεγάλες, όμορφες εικόνες και εικαστικά στοιχεία, ειδικά αν τα μηνύματα που περνούν είναι ξεκάθαρα και ελκυστικά. Θα έχετε παρατηρήσει ότι πολλά eShops έχουν πλέον μεγαλύτερες σε μέγεθος εικόνες σε σχέση με το παρελθόν. Εννοείται πως δεν είναι τυχαίο.

Σωστό branding και συμβατό design

Είναι σημαντικό ο σχεδιασμός του eShop να ταιριάζει με το branding της εταιρείας, να είναι συνέχειά της και να φαίνεται αυτό με την πρώτη ματιά. Είναι εξίσου σημαντικό να συμβαδίζει με τις ανάγκες του κλάδου και των προϊόντων. Δεν είναι όλα τα προϊόντα ίδια, για αυτό και δεν είναι λογικό να παρουσιάζονται με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα eShops.

Ώρα να ετοιμάσετε τα πλάνα σας λοιπόν τώρα που ξέρετε τι προτεραιότητές σας.